Antwerp Giants behalen eerste uitzege, Oostende wint weer

Print
Antwerp Giants behalen eerste uitzege, Oostende wint weer

Antwerp Giants behalen eerste uitzege, Oostende wint weer

Met Lionel Bosco (foto) voor het eerst in de basisvijf won Oostende vlot het duel tegen Pepinster. Bergen blijft leider na winst tegen Leuven. De Antwerp Giants wonnen tegen Opetima Gent, maar hadden niet veel voorsprong. Charleroi tenslotte was de meerdere van Luik.

Oostende - Pepinster: 100-85

Pepinster bleef tot 18-17 in het spoor van de Oostendenaars. Haryasz en Petrovic rukten zich snel tot 30-20 los. Na de rust (41-34) naderde Banks tot 47-45, maar toen ontploften Green en Bauer. Bosco strooide kwistig zeven assists uit. In het derde kwart waren de vliegensvlugge Zeekapiteins uitstekend bezig met 75 % afwerking. Bij 89-69 was de match beslist.

Vier Oostendenaars bereikten een score in de dubbele cijfers. Petrovic legde de eerste Oostendse century-score van dit seizoen vast. Zo laat de thuisploeg Gent en Pepinster achter op de laatste plaats.

Optima Gent - Antwerp Giants: 56-62

De Giants liepen al sneln uit tot 4-9, maar Optima Gent kon de Antwerpenaren snel bijbenen, 11-10 en 18-18. Met een bom on the buzzer zorgde Lichodzijewski uiteindelijk voor een Antwerpse voorsprong na het eerste kwart: 21-26.

Beide ploegen probeerden er in het tweede kwart wel een wedstrijd van te maken, maar kwamen amper tot scoren: 28-34 aan de rust. Freeman en Vanlangenhove brachten de Gentenaars op 40-42, maar de Giants liepen van op de vrijworplijn terug uit tot 44-50. Gentse driepunters zorgden dan voor 52-52 en een spannende eindfase. Black en Hopkins, alweer zij, maakten daarin het verschil voor Antwerpen: 56-62.

Luik - Charleroi: 73-79

Luik en Charleroi werkten een gelijkopgaande eerste helft af. Wilkinson was met zijn elf punten uit evenveel minuten de opvallendste figuur, maar de rustbonus (35-33) was toch voor Luik.

In het derde quarter nam Luik onder impuls van de superieure Wilkinson over: 56-59. Nooit liep het verschil groot op, maar de titelverdediger haalde het uiteindelijk toch: 73-79.

Leuven - Bergen: 74-75

Leuven stond na vijf minuten (7-17) al tien punten in het krijt tegen de collectieve kracht van Bergen, de voorbode van een lijdensweg die in het tweede quarter pas zijn volle omvang zou aannemen. De Brabanders maakten daarin amper acht punten, zodat het bij rust (28-51) al gelopen leek.

De thuisploeg sloeg echter terug na de pauze. Een schitterende achtervolgingsrace bracht Leuven bij 74-74 in de slotminuut gelijk, maar vanop de vrijworplijn velde Conlan een pijnlijk verdict: 74-75.

Marc VERMEIREN