Sint koopt veel cadeautjes last minute

Print
Sint koopt veel cadeautjes last minute

Sint koopt veel cadeautjes last minute

De taak van de sint zit er weer op: al zijn cadeautjes zijn netjes afgeleverd. Maar de heilige man had gisteren nog een drukke dag. Zo liep het gisteren, vaak nog tot net voor sluitingstijd, storm in de speelgoedwinkels.

Er stonden gisteren lange rijen in de Limburgse speelgoedwinkels. Heel veel ouders, grootouders, meters en peters hebben blijkbaar tot het laatste moment gewacht om sinterklaasinkopen te doen. “Het was hier vandaag veel drukker dan de afgelopen dagen”, klinkt het bij Bart Smit in Hasselt. Hetzelfde verhaal bij Fun in Hasselt. “Op een normale dag houden we één kassa open, maar vandaag waren ze alle drie open.” Ook in Dreamland in Helchteren en Eurosport in Bree stonden vaak lange rijen.

“Geen tijd”

“Zelf heb ik al sinterklaasinkopen gedaan voor mijn kinderen, maar ik ben nog wat cadeautjes aan het kopen voor de peter van mijn dochter. Die had geen tijd”, zegt Christa Neven uit Sint- Truiden aan de kassa van Bart Smit in Hasselt. “Ik dacht nog ‘ik wacht tot het laatste moment, dan is het zeker niet te druk’, maar blijkbaar zijn er nóg mensen die zo denken”, lacht een andere vrouw aan de kassa. Uit onderzoek blijkt dat elk gezin dit jaar gemiddeld 180 euro heeft gespendeerd aan Sinterklaascadeaus.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio