Wilde zwanen krijgen nieuw leven in Vossemeren

Lommel - De verschillende Centerparcs-vakantieparken hebben samen 60 wilde zwanen geadopteerd. Zes exemplaren van die dieren vonden deze week een nieuwe thuis in vakantiepark De Vossemeren.

“De overheid had de hele groep in Noord-Nederland beslag genomen. Als baby waren de zwanen illegaal bij hun ouders weggehaald en gekortwiekt”, legt de bioloog van Centerparcs, Jean Henckens, uit. “De zwanen die zo’n operatie hadden overleefd, werden teruggeplaatst in hun nesten. Toen de ouders gingen trekken, bleven de jonge gekortwiekte zwanen alleen achter. Zo werden ze een gemakkelijke prooi voor particulieren die hen voor commerciële doelen gebruiken.”

Twee meren
De Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien (NOP) en het ministerie van Landbouw, Natuurbehoud en Voedselkwaliteit (LNV) zochten daarom een goede thuis. Ze vroegen of de dieren bij ons terechtkonden, met de garantie tegen misbruik of verkoop. Wij wilden dat maar al te graag. Hier in Lommel bijvoorbeeld liggen 2 grote meren in het park. De dieren zullen hier zelfstandig in een natuurlijke omgeving kunnen overleven. Het gaat om zes mannelijke exemplaren die geen enkel gevaar opleveren voor de mensen.”

CL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio