Eerste bewoners in nieuwe serviceflats

Overpelt - Nand Vanbriel en Roza Wilms hebben als eerste bewoners hun intrek genomen in de nieuwe serviceflats van het ‘Seppehof’ in de Dorpsstraat in Overpelt.

Het zag er even naar uit dat door vertragingen bij de aannemers de afwerking op zich zou laten wachten. OCMW-voorzitter Jos Grobben (CD&V) kan nu iedereen geruststellen: “Iedereen kan tijdig verhuizen, niemand zal in de problemen komen.” In Overpelt zijn de 23 appartementen van bouwfase 1 nu instapklaar. In het voorjaar 2009 volgen na bouwfase 2 nog eens 21 serviceflats.

De gepensioneerde militair Nand Vanbriel (81) en zijn vrouw Rooske Wilms (80) vieren volgend jaar hun diamanten bruiloft. Donderdagavond kwamen ze nog even op inspectie om te zien of alles in orde was. Gisteren stond de verhuiswagen aan het Seppehof en werd hun flat ingericht. De oude vertrouwde stek in de Steenovenstraat verlaten – het koppel woonde ruim 50 jaar tegen de bosrand op ’t Heserke – was wel een serieuze stap.

“Maar we hebben ervoor gekozen. Het huis ging nog, maar de tuin was veel te groot.” Het huis is nu van een kleinkind. “We kunnen er nog altijd even binnen.”
Dat het Seppehof nog gedeeltelijk een bouwwerf is, deert de eerste bewoners niet. “Dat geeft wat beweging.” Nand vindt het erger dat de auto voorlopig buiten moet slapen. “De parkeergarage is nog niet af. Die zit onder de flats die pas in het voorjaar af zijn.”

PaTh

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio