Provinciale belasting voor gezinnen blijft 35 euro

De provinciale belasting voor gezinnen blijft 35 euro. Dat is vrijdagavond beslist op de laatste raad van de novemberzittingen.

Stijn Vangeneugden (Vlaams Belang) vroeg om dat bedrag te halveren voor weduwen, wezen, invaliden en gehandicapten, “meestal de mensen met de kleinere inkomens”. Zijn voorstel werd verworpen.
De provinciale toeristenbelasting, die in 2007 nog met een jaartje werd uitgesteld, is nu definitief geschrapt. Waarop Wim De Meester (Vlaams Belang) een veeg uit de pan gaf aan de meerderheidspartijen die vorig jaar wel voor de taks waren. Marcel Mondelaers (CD&V) repliceerde dat hij geen voorstander van toeristenbelasting was, maar niet had tegengestemd omdat hij overtuigd was van de huidige afschaffing.

“Ik wil u verzekeren dat ik geen schoothondje ben. Bij ons thuis is zelfs de goudvis opstandig.” Walter Cremers (sp.a) benadrukte dat de taks sowieso nog voor het provinciale voorstel al bestond en ook nu nog geïnd zal worden in een aantal gemeenten, waaronder Lommel.
Gedeputeerde Marc Vandeput (CD&V) reageerde nog even op de opmerkingen van de fracties eerder deze week: “Sommigen vonden dat ik een goednieuwsshow bracht zonder oog voor de economische realiteit. Niets is minder waar: we hebben de voorbije weken met POM-Limburg een 11-puntenprogramma opgezet voor een versterkt provinciaal impulsenbeleid.”

CV

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio