Mobiel bord voor gehandicaptenparking

Heusden-Zolder - Als eerste Limburgse gemeente heeft Heusden-Zolder een mobiel verkeersbord dat automobilisten moet ontmoedigen om de parking van mindervaliden in te nemen.
Gedeputeerde van Welzijn Erika Thijs en schepen van Verkeer Marc Swevers onthulden het bord op de parking aan CC Muze. Rolstoelgebruiker Felix Aerts en lid van de gemeentelijke adviesraad voor toegankelijkheid is tevreden met het initiatief.

“Het bord is verplaatsbaar en bevat de tekst: “Neem je mijn parkeerplaats, neem dan ook mijn handicap.” Onderaan staat ook de boete vermeld, namelijk 100 euro. Schrikt de tekst de foutparkeerder niet af, dan hopelijk wel het boetebedrag. Heusden-Zolder doet trouwens grote inspanningen naar mindervaliden. Tegen 2009 moeten er in totaal 204 G-parkings in de gemeente zijn."

"Ter vergelijking, 8 jaar geleden waren er dat nog 22. De parkings zijn duidelijk afgelijnd met een dubbele witte en blauwe streep en een vast verkeersbord met dezelfde ondertekst. Toch zijn er nog steeds misbruiken. Door dit nieuwe verkeersbord geregeld op alle parkings te plaatsen, hopen we de automobilisten te sensibiliseren voor ons probleem. Als rolstoelgebruiker hebben we een parking van 3,5 op 5 meter nodig om te kunnen uitstappen. Is er zo geen parking vrij, dan zijn we genoodzaakt terug naar huis te rijden.”

BeHo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio