Lommelaar vond geld van oma in kousenband

Lommel - Lommelaar Tonny G. (37), verdacht van de moord op Barbara Roussard, heeft zijn oma beroofd van een bedrag tussen de 1.250 en 5.000 euro.

Hij vond het geld in een washandje dat in haar kousenband stak. De raadkamer heeft vrijdag zijn aanhoudingsmandaat met een maand verlengd. Ook zijn 21-jarige vriendin, Sofie M., blijft in de cel.

Het koppel verkeerde in geldnood en had enkele dagen voor de feiten een betekening gehad van een gerechtsdeurwaarder. Om de rekening te betalen, had het koppel het plan opgevat om de oma van Tonny G. te bestelen. De Lommelaar, die sinds zijn derde door zijn oma werd opgevoed nadat zijn moeder om het leven kwam bij een verkeersongeval, wist dat zij geld had. Zijn oma logeerde overigens regelmatig bij hem.

Op 2 april reed Tonny G. van Lommel met de bus naar het huis van zijn oma op de Lindenlaan in Eisden. Omdat zijn oma niemand binnenliet, wachtte hij haar op, viel hij haar langs achter aan en smoorde hij haar mond. De vrouw viel bewusteloos waarop Tonny G. haar boven wilde brengen. Dat lukte niet meteen, hij viel twee keer van de trappen waardoor het aanvankelijk leek dat de vrouw ook slaag had gekregen.

Uiteindelijk slaagde hij erin zijn oma op bed te leggen. Nadat hij haar enkele papieren zakdoekjes in haar mond had geduwd, ging hij op zoek naar haar geld dat hij vond in een washandje in haar kousenband. Voordat hij vertrok, baarde hij zijn oma op. In de bosjes in de omgeving verkleedde hij zich maar hij vergat zijn muts die later door de politie werd gevonden. De vondst was een belangrijk element in de ontmaskering van de dader.

De precieze rol van Sofie M., zwanger van haar tweede kindje tijdens de feiten, moet nog verder worden onderzocht. “Mijn cliënte was op de hoogte dat hij naar zijn oma ging om haar te bestelen maar niet dat zij hem ging vermoorden,” aldus haar raadsman, Gino Houbrechts. “Mijn cliënte heeft een half jaar lang in een hel geleefd. Zij was bang van hem en voor het moment dat de politie voor de deur stond. Zij heeft dan ook volledig met hem gebroken.”

Nancy VANDEBROEK

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio