Bart Claes verhuist naar Deliva-gebouw in Genk

Diepenbeek - Het Limburgse cateringbedrijf van Bart Claes, onder meer bekend van ‘t Driessent in Diepenbeek, neemt de oude gebouwen van Deliva over aan de Henry Fordlaan in Genk.
Het is de bedoeling om de hele keuken, nu nog gevestigd in Diepenbeek, te verhuizen, een investering van anderhalf miljoen euro.

Bart Claes zit niet stil. Naast het vlaggenschip ’t Driessent in Diepenbeek baat hij in Neerlanden (bij Landen) vanaf juni 2009 de Beekhoeve van Hoen uit, in Leuven de Faculty Club en in Diepenbeek ook nog de Roerdomp. “We hebben gekozen voor de formule van traiteur en toeleverancier van feesten, seminaries en recepties. De brasserie van de Limburghal is daarop een uitzondering”, zegt Claes. Hij voegt eraan toe dat hij ook nog het UZ Gasthuisberg voor zijn rekening heeft genomen.

De overname van het fabrieksgebouw van het Genkse Deliva, producent van vacuümgegaarde maaltijden, past in die plannen. “Het eerste halfjaar blijft Deliva beschikken over een deel van het gebouw. Daarna gaan we alles grondig aanpakken. We maken er een open gebouw van, zodat je via grote vensters ons werk kunt volgen.”

Bart Claes Academie
Dankzij de overname verhoogt de efficiëntie. “Voortaan worden al onze activiteiten gecentraliseerd in het nieuwe gebouw in Genk. Een investering van 1,5 miljoen euro.”
De ruimte die in ’t Driessent vrijkomt wil Claes omvormen tot een experimentele keuken, waar onder meer opleidingen gegeven worden, “In feite zou je het dan de Bart Claes Academie kunnen noemen.”

Dit jaar zal een omzet van 6 miljoen euro gerealiseerd worden met 50 werknemers, en daar komen er wellicht nog enkelen bij. De voorbije drie jaar zag Claes Catering het omzetcijfer jaarlijks met 15 procent verhogen. “Ook in volle crisis denken we die stijging te kunnen aanhouden. Wat niet wil zeggen dat we de crisis niet voelen. Er komen meer annuleringen door bedrijven. Maar we kunnen dat opvangen via externe catering. Mensen blijven graag feesten.”
In de rand laat Claes nog weten dat hij begint met een eigen kippenkwekerij met echte scharrelkippen.

Maurice VANHOYLAND

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio