Doorsteek Eisden-Tuinwijk via Lanklaar komt er niet

De doorsteek van de Koninginnelaan in Eisden-Tuinwijk richting N75 Genk-Dilsen-Stokkem komt er voorlopig niet. Dat is het antwoord dat het Maasmechelse schepencollege gisteren kreeg van de Limburgse deputatie, op bezoek in Maasmechelen.

Het gemeentebestuur had het provinciebestuur gevraagd de doorsteek, amper 940 meter, te realiseren als er op het grondgebied van Lanklaar een weg door het bos richting nieuw te bouwen hotel zou komen. Dat zou een besparing van 3,5 kilometer zijn voor de Maasmechelaars, die nu via de Village en Lanklaar moeten slalommen.

Problemen

“De vergunningen gaan voor problemen zorgen”, zegt gouverneur Stevaert. “De kans is bijzonder klein dat de hogere overheid haar goedkeuring gaat geven, en we moeten oppassen dat we niet in een vertragend manoeuvre terecht komen.”Wel goed nieuws was er in verband met de Rijksweg, die op het grondgebied van Maasmechelen verzadigd dreigt te geraken.

“Wij willen van de huidige ontsluitingsweg een omleidingsweg maken”, legt burgemeester Georges Lenssen (Open VLD) uit. “Dat betekent dat we de ontsluitingsweg ter hoogte van de kanaalbrug in Eisden via de oude tramzate weer willen laten aansluiten op de Rijksweg in Eisden-Dorp ter hoogte van garage Sangers.” Zo zou ook heel wat verkeer uit het centrum van Eisden-Dorp verdwijnen.

Nieuwe Bunders

Ook over het nieuwe industrieterrein Nieuwe Bunders was er nieuws. “De deputatie wil de termijn voor realisatie halveren van vier à vijf jaar naar twee jaar”, zegt Lenssen. De gemeente wil op dat gebied, tegenover de Oude Bunders tussen de Rijksweg richting Heirstraat, zachte industrie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio