5 jaar cel voor arts die collega laat neerslaan

Print
5 jaar cel voor arts die collega laat neerslaan

5 jaar cel voor arts die collega laat neerslaan

Bilzen - De Tongerse rechter heeft een 45-jarige arts uit Bilzen veroordeeld tot 5 jaar cel omdat hij opdracht gaf aan twee Russen tot een gewelddadige raid op een Bilzense collega-arts.

Het slachtoffer werd op 30 april 2004 rond middernacht brutaal overvallen toen hij thuis kwam. Een onbekende sloeg hem met een ijzeren staaf tegen de grond. Omdat er niets gestolen werd bij de raid, werd een dader gezocht in kringen rond de dokter.

Daarbij viel het oog van de speurders op een 45-jarige collega van Oekraïense afkomst. De man had als spoedarts gewerkt in het Vesaliusziekenhuis. Na zijn ontslag daar was hij bezig zich om te scholen tot huisarts en werkte hij samen met het slachtoffer.

2.000 euro

Onderzoek naar zijn telefoonverkeer maakte duidelijk dat hij in de periode rond de raid veel contact had met een Russische vader en zoon in Duitsland. De zoon gaf de feiten toe. Volgens hem had de arts zijn vader 2.000 euro betaald om de huisarts te bewerken.

Later trok de zoon zijn bekentenis in en ook voor de rechter bleven de drie de feiten ontkennen. De rechter veroordeelde de 45-jarige arts als opdrachtgever tot 5 jaar. De vader kreeg ook 5 jaar, de zoon 4 jaar.

Hun motief blijft onduidelijk. Volgens het openbaar ministerie was de opdrachtgevende arts uit op de praktijk van zijn collega en wilde hij hem daarom uitschakelen.

PeC


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio