Jacqueline heeft best ontwikkelde ‘Zesde Zintuig’

Print
Jacqueline heeft best ontwikkelde ‘Zesde Zintuig’

Jacqueline heeft best ontwikkelde ‘Zesde Zintuig’

Niet Eveline uit Tongeren maar Jacqueline uit Oostmalle heeft het best ontwikkelde zesde zintuig van Vlaanderen. Dat bleek donderdagavond op vtm, in de finale van ‘Het Zesde Zintuig’. “Of ik het op voorhand wist? Nee”, lacht Jacqueline. “Ik heb nooit proberen aan te voelen hoe ver ik in de wedstrijd zou geraken. ‘Que sera, sera’, dacht ik.”

Opvallend was het verschil in aanpak: terwijl Eveline het hart op de tong heeft en bij momenten erg concreet is, laat Jacqueline vaker haar gevoelens zien.

“Dat komt omdat ze de zielen waarmee ze in contact komt altijd bezit over haar lichaam laat nemen. Zelf vind ik dat veel te gevaarlijk”, zei Eveline in een interview in onze krant.

“Het kán gevaarlijk zijn”, geeft Jacqueline toe, “maar zolang je duidelijk laat merken wat je wel en niet wil, kan er niets misgaan. Al gebeurt het soms toch. Er zijn jongeren die zich tijdens het oproepen van geesten laten overmeesteren door een entiteit. Zoiets kan rampzalig zijn.”

Heb je aan ‘Het Zesde Zintuig’ meegedaan om iets te bewijzen?

“Nee. Niks zo belangrijk als een kritisch oog – de mensen moeten niet alles wat ze zien zomaar geloven – maar ik heb geleerd dat voor de doorsnee scepticus geen enkel bewijs goed genoeg is. Aan een vegetariër krijg je geen stuk vlees verkocht.”

De winnaars van buitenlandse edities zijn er intussen allemaal voltijds mee bezig? Wat jij?

“Ik heb sinds kort ook mijn eigen zaak. Ik doe readings, psychometrie (aan de hand van foto’s of voorwerpen, red.) en af en toe word ik gevraagd om entiteiten die in een huis zijn achtergebleven te verjagen.”

Werk je ook aan delicate zaken zoals moorden of verdwijningen?

“Soms. Ik wil de familie en vrienden van slachtoffers graag helpen, maar als de dader nog vrij rondloopt, wil ik zeker zijn dat alles veilig is. Mijn gezin komt op de eerste plaats.”