Citibank-dossier doorverwezen naar parket van Brussel

Print

Citibank-dossier doorverwezen naar parket van Brussel

De Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling heeft het Citibank-dossier doorverwezen naar het parket van Brussel. De vroegere Economische Inspectie vindt dat de manier waarop Citibank producten van het failliete Lehman Brothers aanprees, niet strookt met de wet op de eerlijke handelspraktijken.

Citibank bood beleggingsproducten die verbonden waren met de Amerikaanse bank Lehman Brothers. Die producten werden gepresenteerd als 'absoluut veilig', maar de bank ging ondertussen failliet.

Misleidend

De Algemene Inspectie Controle en Bemiddeling begon de zaak enige tijd geleden te onderzoeken na verschillende klachten van Citibank-gedupeerden. De Inspectie wilde uitvissen of Citibank zich schuldig heeft gemaakt aan 'misleidende reclame'.

Er blijken nu voldoende redenen te zijn om het dossier over te maken aan het parket.

Minister van Ondernemen Vincent Van Quickenborne zal nu nagaan of het nodig is om zelf nog bijkomende juridische stappen te ondernemen tegen Citibank.

Gedupeerden die hun geld waarschijnlijk nooit meer terug zien, kunnen het statuut van 'benadeelde' aanvragen bij het parket van Brussel. Zij zullen op de hoogte worden gehouden van de vorderingen.