BMW Group voorloper op vlak van roetfilters

Print
BMW Group voorloper op vlak van roetfilters

BMW Group voorloper op vlak van roetfilters

Meer dan één miljoen wagens werden reeds uitgerust met het programma BMW EfficientDynamics. Alle dieselwagens van de merken BMW en MINI zijn standaard uitgerust met een roetfilter.

Door consequent te volharden in haar strategie van de ontwikkeling van BMW EfficientDynamics, meent BMW Group in de sector van de individuele mobiliteit in het jaar 2009 haar positie als wereldleider te kunnen versterken op het vlak van het verminderen van het brandstofverbruik en van de uitstoot.

In het jaar 2009 zal het aantal BMW modellen met een uitstoot van maximaal 140g CO2/km stijgen tot 23. Datzelfde aantal komt overeen met het aantal BMW modellen dat sinds de herfst van 2008 beantwoordt aan de toekomstige Euro 5 emissienorm. Daarenboven is de nieuwe BMW 330d het eerste model dat, uitgerust met het optionele BMW BluePerformance, vanaf het jaar 2009 beantwoordt aan de Euro 6 emissienorm die pas in voege zal zijn vanaf het jaar 2014.

Alle dieselmodellen uit het gamma zijn standaard uitgerust met een roetfilter, wat in België recht geeft op een fiscaal voordeel.

MINI

Het merk MINI biedt op zijn beurt de MINI Cooper D aan die slechts 104g CO2/km uitstoot en eveneens standaard is uitgerust met een roetfilter. Bovendien stelt MINI niet minder dan vier modellen voor waarvan de uitstoot lager ligt dan 140g CO2/km.

Hybride

BMW werkt ook aan oplossingen voor de middellange en de lange termijn. De hybridetechnologie biedt nieuwe mogelijkheden voor een verbetering van de efficiëntie. BMW onderzoekt een volledig moduleerbaar hybridesysteem zodat men in staat zal zijn de beste oplossing op maat van elk model te kunnen aanbieden. De BMW ActiveHybrid technologie zal vanaf 2009 op een standaardmodel aangeboden kunnen worden.

Op lange termijn mikt BMW op waterstof, geproduceerd met behulp van vernieuwbare energieën en streeft zo naar een wagen die volledig vrij is van CO2-uitstoot.