Opel Insignia krijgt vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

Print
Opel Insignia krijgt vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

Opel Insignia krijgt vijf sterren in Euro NCAP-crashtests

Met een uitstekend resultaat van 35 punten op een totaal van 37 en vijf sterren voor de bescherming van volwassenen bevestigt het Europese veiligheidsinstituut Euro NCAP het veiligheidsniveau van de Opel Insignia.

De Insignia kreeg ook vier sterren voor de bescherming van kinderen en twee sterren voor de bescherming van voetgangers, de beste scores die tot nog toe in het segment van de grote gezinswagens zijn toegekend. Het onafhankelijke instituut had eerder al de uitzonderlijke whiplashbescherming van de hoofdsteunen in de Insignia bevestigd.

Naast een sterke koetswerkstructuur omvat de veiligheidsuitrusting van de Opel Insignia tot acht airbags, nieuwe actieve hoofdsteunen vooraan en dubbele gordelspanners voor de voorste inzittenden. Wat actieve veiligheid betreft, biedt de Opel Insignia een ABS-systeem met tal van bijkomende functies, een tractiecontrole (TCplus), een nieuwe generatie van het ESPPlus-systeem en adaptieve remlichten.

Opel Eye

Bovendien zijn er nog diverse optionele voorzieningen die de stabiliteit ten goede komen en de bestuurder bijstaan, zoals de AFL+-koplampen (Adaptive Forward Lighting +), Adaptive 4x4 en het camerasysteem 'Opel Eye'. Dat kan de bestuurder waarschuwen wanneer hij ongewild van de weg afwijkt en het kan verkeersborden detecteren en herkennen.

"We hebben de Insignia ontworpen, ontwikkeld en gebouwd om een van de veiligste wagens op de weg te worden en zijn resultaten in de Euro NCAP-tests bevestigen de kracht van onze technische oplossingen," aldus Hans Demant, Managing Director van Opel en Vice President of Engineering bij General Motors Europe.