Volkswagen showt de toekomst in Los Angeles

Print
Volkswagen showt de toekomst in Los Angeles

Volkswagen showt de toekomst in Los Angeles

Op de Los Angeles Autoshow stelt Volkswagen enkele van zijn troeven voor de toekomst voor, voorzien van de nieuwste aandrijfsystemen.

Een eerste model dat in Los Angeles zijn wereldpremière beleeft, is de nieuwe Touareg V6 TDI Clean Diesel met 165 kW (225 pk), die ruimschoots voldoet aan de BIN5-uitstootnorm die van kracht is in alle vijftig Amerikaanse staten.

De Jetta TDI - die door de jury van 'Green Car Journal' uitgeroepen werd tot 'Green Car of the Year' - en de Jetta SportWagen TDI, beide uitgerust met een krachtige en tegelijk bijzonder zuinige viercilinder turbodieselmotor van 103 kW (140 pk), worden sinds augustus eveneens als Clean Diesel-versie aangeboden in de Verenigde Staten. Ook zij staan op de Los Angeles Autoshow in de schijnwerpers.

Toekomst

Het Clean Diesel-offensief van de op twee na grootste autoconstructeur ter wereld maakt deel uit van een aandrijf- en brandstofstrategie die van nu tot ver in de toekomst reikt. Een ding staat vast: vandaag worden de bakens uitgezet voor de mobiliteit van morgen.

Zeker is ook dat huidige technologieën zoals de TDI Clean Diesel, de succesvolle en bijzonder zuinige benzinemotoren van Volkswagen of de meest efficiënte 'automatische' versnellingsbak ter wereld, de DSG-versnellingsbak met twee koppelingen, nog lang een hoofdrol zullen blijven spelen.

Brandstofcellen

Het is eveneens duidelijk dat verbrandingsmotoren, hybridesystemen, zuiver elektrisch aangedreven wagens en voertuigen met brandstofcellen in de toekomst naast elkaar zullen bestaan. Volkswagen werkt aan het succesvol samengaan van deze systemen.

Als ander voorbeeld voor de mobiliteit van morgen toont Volkswagen liefst drie prototypes die gebruik maken van brandstofcellen: de compacte sportieve SUV Tiguan, de compacte monovolume Touran en de speciaal voor de Chinese markt bestemde berline Passat Lingyu.