Armstrong: "Ik weet niet of ik de Tour nog kan winnen"

Print

Armstrong: Ik weet niet of ik de Tour nog kan winnen

Lance Armstrong heeft voor het eerst sinds zijn comeback weer met de pers gesproken. "Ik weet niet of ik de Tour nog kan winnen", zei de zevenvoudige winnaar tijdens een anderhalf uur durende persconferentie op Tenerife.

"Ik weet niet hoe lang mijn comeback gaat duren", begon Armstrong. "Het kan een jaar zijn, het kan meer dan een jaar zijn. Maar meer dan twee jaar kan ik zelf moeilijk geloven. Dan speelt de factor leeftijd een rol. Dat is nu trouwens al het geval."

Rijden voor de sterkste

"Ik weet niet of ik de Tour nog kan winnen. Ik ben lang weggeweest. Vandaag heb ik de kracht niet om de Ronde van Frankrijk te winnen, maar ik heb nog meer dan een halfjaar", vervolgde de renner.

"In het wielrennen heb je een ongeschreven wet: je rijdt voor de sterkste. Die respecteer ik. Misschien ben ik de tweede sterkste, of zelfs maar de derde. Dan rijd ik voor Alberto Contador of Levi Leipheimer."

Passie

Armstrong benadrukte wel dat een nieuwe winst niet nodig is. "Ik ben tevreden met mijn zeven zeges. De reden waarom ik terugkeer is tweeledig: mijn passie voor het wielrennen én de Livestrongboodschap (zijn strijd tegen kanker) verspreiden in de wereld. Lukt dat, dan is een zevende of achtste plaats oké."