Food

Lasagne van tijgergarnaal

Print
Lasagne van tijgergarnaal

Lasagne van tijgergarnaal

Ingrediënten :

• 12 mooie tijgergarnalen (gamba’s) • 8 kleine rijstvellen (ca. 15 cm diameter) • 120 g zeekraal • 2 takken witte selder • 12 plukjes koriander • 1 teentje knoflook fijngesnipperd • sap van een 1/2 citroen • 1 mespunt gedroogde en gemalen chili • zeezout • 2 eetlepels gemberolie

Bereiding :

1 Pel de tijgergarnalen maar laat de staartjes eraan.

Verwijder de darmkanaaltjes door ze voorzichtig in te snijden op de rug, zo kan je de darmkanaaltjes gemakkelijk verwijderen.

2 Ontdoe de zeekraal van de harde en houterige deeltjes en blancheer kort in kokend water. Verfris onmiddellijk in ijswater.

3 Schil de seldertakken en snijd de schil in lange dunne slierten, leg deze op ijswater, snijd de selder vervolgens in kleine blokjes.

4 Week de rijstvellen 1 minuut in lauwwarm water tot ze zacht zijn. Week ze niet allemaal terzelfder tijd want dan gaan ze aan elkaar kleven... Neem ze vervolgens uit het water en schik ze op een vochtige vaatdoek.

5 Verwarm de gemberolie in een wokpan, voeg de fi jngesnipperde knofl ook toe en laat even meebakken zonder kleuren. Voeg de selderblokjes toe en vervolgens de gamba’s. Wok de gamba’s ongeveer 2 minuten en blus vervolgens met het citroensap. Voeg de gedroogde chili toe en breng op smaak met een weinig zeezout. Houd de gamba’s warm op een voorverwarmd bord en onder aluminiumfolie. Schep de zeekraal door de achtergebleven jus.

6 Schik de zeekraal op de borden, schik telkens 2 gamba’s op de zeekraal en besprenkel ze met de jus. Schik er de rijstvellen mooi over en plaats een derde gamba erboven op.

7 Werk af met de seldersliertjes en enkele plukjes koriander...

Dit recept kwam uit Ambiance.

Niet te missen