Congreslid verwart Obama met flauwe grappenmaker

Print

Congreslid verwart Obama met flauwe grappenmaker

Een beetje argwaan kan nooit geen kwaad, maar teveel is vaak ook niet goed. Dat mocht de Amerikaanse politica Ileana Ros-Lehtinen, die net een zitje heeft verworven in het Huis van Afgevaardigden, ervaren toen ze een onverwacht een telefoontje ontving van Barack Obama.

De minzame verkozen president wilde het Congreslid feliciteren, maar de vrouw had haar twijfels over de authenticiteit van de persoon aan de andere kant van de lijn. Ros-Lehtinen lachte de gelukwensen weg en zei dat ze vroeger moesten opstaan om haar beet te nemen.

Ze dacht immers dat een plaatselijk radiostation uit Zuid-Florida een Obama-imitator had ingehuurd om haar erbij te lappen. Een betere trouwens dan die van de TV-show Saturday Night Live, vertrouwde ze Obama toe, alvorens de hoorn op de haak te hangen.

Voor rede vatbaar

Het was Obama echter menens en daarom liet hij de toekomstige stafchef van het Witte Huis Rahm Emmanuel (foto onder) de vrouw opnieuw opbellen. Opnieuw twijfelde die over de echtheid en ook Emmanuel mocht zijn zin niet afmaken.

Even later kreeg Ros Lehtinen de voorzitter van haar commissie aan de lijn die haar op het hart probeerde te drukken dat ze met de enige echte Obama te maken had. Toen ze eindelijk voor rede vatbaar was belde de toekomstige president opnieuw en werd het nog een goed gesprek.