Doet u mee met de kookboekenhype?

Print
Doet u mee met de kookboekenhype?

Doet u mee met de kookboekenhype?

Kookboeken verkopen erg goed in de aanloop naar de feestdagen. Vooral de verkoop van de kookboekenreeks van Piet Huysentruyt lijkt niet te stuiten. Van Sos Piet 1 gingen al 125.000 exemplaren de deur uit, van de opvolger 110.000.

Ook Piets nagelnieuwe naslagwerk De Perfecte Keuken Agenda, dat woensdag werd voorgesteld, stevent met 15.000 verkochte exemplaren in twee weken tijd af op een bestsellerstatuut.“Nog nooit meegemaakt”, klinkt het bij uitgeverij Lannoo. Ook in culinaire kringen wordt Piet beschouwd als een keukenfenomeen. We vroegen de mening van Dirk De Prins, redacteur van het culinaire tijdschrif Ambiance.

Vakkennis én gezelligheid

“Piet bespeelt een gouden format: mensen die koken een handje toesteken. Dat zorgt voor een zekere spanning, terwijl het ook plezierig blijft om naar te kijken. In feite ben ik er zo’n twintig jaar geleden al mee begonnen op Radio 2."

"Wat Piet betreft, kan je gerust over een fenomeen spreken. In Engeland hebben ze Jamie Oliver, wij hebben Piet.” “Huysentruyt kent de kunst van het koken. Want uiteindelijk is het een kunst: een gerecht opdienen dat er niet alleen lekker uitziet, maar dat ook lekker smaakt. Piet slaagt daarin. Hij is trouwens niet alleen een groot vakman, maar evenzeer een gul en gezellig man.”