Mensen zonder papieren keren terug naar VUB-campus

Print

Mensen zonder papieren keren terug naar VUB-campus

"Sinds tien uur vanmorgen komen de actievoerders zonder papieren, die gisteren een gebouw op campus van de VUB bezetten, stilaan terug." Dat meldt VUB-persverantwoordelijke Karolien Merchiers.

De mensen zonder papieren waren gisteravond omstreeks 20.00 uur teruggekeerd naar de ULB, omdat de ruimte die hen was toegewezen niet snel genoeg verwarmd geraakte. Momenteel zijn er al een zestigtal mensen teruggekeerd, maar in de loop van de dag zal de hele groep volgen.

In samenspraak met de universiteit heeft de groep zelf een lijst met 178 namen opgesteld, om te vermijden dat de groep nog zou blijven aangroeien. De afspraak is dat deze 178 mensen welkom blijven voor tijdelijk onderdak op de VUB-campus.

Tochtgaten gedicht

De parkeergarage waarin de groep momenteel vertoeft, is inmiddels al wat warmer dan gisteren. De technische dienst heeft de laatste tochtgaten gedicht met isolatiemateriaal. Er zijn drie mobiele toiletten aangevoerd, die aan de ingang van de parkeergarage staan, en in de garage zelf is een kraan met leidingwater.

In het huis aan de overkant van de Triomflaan hebben al enkele gezinnen met baby’s en kleine kinderen onderdak gevonden.

Archieffoto's