Zijn Lego-poppetjes van Al-Qaida ideaal kerstgeschenk?

Print
Zijn Lego-poppetjes van Al-Qaida ideaal kerstgeschenk?

Zijn Lego-poppetjes van Al-Qaida ideaal kerstgeschenk?

Speelgoedbedrijf BrickArms gaat wel heel erg aparte Lego-mannetjes op de markt brengen. Het zijn zogezegd terroristen van Al-Qaida en zijn tot over hun oren bewapend. Het bedrijf heeft nu zijn zinnen gezet op nazi's van Lego. Moslims en joden reageren woedend.

De terroristen, bewapend met een raketwerper, een AK-47 en granaten, zouden nog voor Kerstmis op de markt komen. Religieuze leiders verzetten zich daar tegen. Zij vinden het speelgoed afschuwelijk. "Op deze manier wordt terrorisme verheerlijkt", zegt Mohammed Shaffiq van moslimorganisatie The Ramadhan Foundation. "We moeten elkaar juist vinden in een gezamenlijke strijd tegen het terrorisme. Dat is niet mogelijk als we kinderen al met dit soort speelgoed laten spelen."

Nazi's

Als de kleine gele volgelingen van Osama Bin Laden aanslaan, komen waarschijnlijk ook nazi-mannetjes uit. Die hebben dan weer kwaad bloed gezet bij de joden. "Dit soort onsmakelijk speelgoed zouden we best kunnen missen. Zeker met de huidige maatschappelijke spanningen", aldus een woordvoerder van een joodse organisatie voor gelijkheid van mensen.

Beeld: SpitsNieuws.nl