Sven Nys en Bart Wellens leggen ruzie bij

Print

Sven Nys en Bart Wellens leggen ruzie bij

De ruzie tussen veldrijders Bart Wellens en Sven Nys is voorbij. Het was Wellens die het initiatief tot de verzoening nam via een sms. Belgisch kampioen Sven Nys wil er geen woorden meer aan vuil maken.

Wellens stuurde dinsdag het berichtje naar Nys. Die was dan net op stage in het Spaanse Mallorca. Wellens nam zijn woorden naar verluidt niet terug.

"Hij zei wel dat hij het spijtig vond dat alles zo breed uitgesmeerd werd", aldus Nys aan 'Het Nieuwsblad'. "Hij heeft ook benadrukt dat hij wel respect heeft voor mij. Daarmee is voor ons allebei de kous af."

De ruzie tussen de twee crossers ontstond afgelopen zaterdag tijdens de wereldbekerwedstrijd in Koksijde. Ze waren samen ontsnapt, maar Nys wou niet overnemen en dat maakte Wellens kwaad.

Niet leuk crossen

"Ik had niet het gevoel dat ik iets misdaan had en zou zelf ook niet gebeld hebben", zegt Nys. "Normaal slaan wij voor de start van een cross een praatje, maar zondag in Gieten voelde je de spanning. Zo is het niet leuk om te crossen."

"Ach, dit is zo'n typisch akkefietje in december, noem het maar een traditie", wou Nys nog kwijt. "De kampioenschappen komen eraan en dan komen de irritaties al eens boven. Daar kan je je klok op gelijkzetten."