"Vader van der Sloot manipuleerde zaak-Holloway"

Print

Vader van der Sloot manipuleerde zaak-Holloway

De Holloway/van der Sloot-saga blijft Nederland beroeren. Niet alleen Joran van der Sloot komt in een steeds hachelijker parket terecht, ook zijn vader, Paul van der Sloot komt nu in nauwe schoentjes te zitten. Vader van der Sloot zou in 2005 via een bevriende politiecommissaris op Aruba het onderzoek rond de verdwijning van het Amerikaanse meisje Nathalee Holloway hebben gemanipuleerd.

Paul van der Sloot zou op die manier zijn zoon in bescherming hebben willen nemen, aldus de Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes. Hij deed die onthulling nadat de bewuste oud-politiecommissaris Jan van der Straten zich neerbuigend had uitgelaten over het plaatselijke politiekorps.

De minister vindt het bijvoorbeeld erg verdacht dat Joran (foto) en twee van zijn vrienden pas na tien dagen werden opgepakt en ondervraagd. Nochtans zijn de eerste dagen na de verdwijning cruciaal, aldus Croes. Extra belastend voor van der Straten zouden telefoongesprekken zijn met de vader van de verdachte. Ook zou de commissaris destijds gezegd hebben: "Dit kan ik mijn vriend Paul niet aandoen."

Tweederangs politieteam

Tenslotte zou van der Straten ook een 'tweederangs politieteam' hebben ingezet op de zaak. Croes wil nu dat er een onderzoek wordt opgestart naar de rol die beide heren speelden in de zaak.

In 2005 verdween de Amerikaanse Nathalee Holloway toen ze op vakantie was in Aruba. Tijdens een undercoverreportage verklaarde Joran van der Sloot dat hij het meisje had gedumpt in de open zee, nadat ze begon te "stuiptrekken".