Anderlechtbankzitters voelen weinig voor verhuis naar Kiel

Print

Anderlechtbankzitters voelen weinig voor verhuis naar Kiel

Dinsdag leek een deal mogelijk tussen Anderlecht en Germinal Beerschot rond een ruil van doelman Silvio Proto en middenvelder Hernan Losada of een andere Anderlechtbankzitter. GB-voorzitter Herman Kesters leek een ruiloperatie wel genegen, maar er rijst één probleem. Weinig Anderlechtspelers lijken happig op een (tijdelijke) overstap naar de voorlaatste in het klassement.

Silvio Proto speelt nog maar sinds begin dit seizoen op huurbasis bij Germinal Beerschot, maar na de langdurige blessure van Daniël Zitka wil de Brusselse club zijn verloren zoon weer in de armen sluiten.

Volgens de Corelio-kranten willen de meeste spelers die mogelijk in de ruil kunnen worden betrokken niet graag een strijd gaan leveren tegen de degradatie. Zowel Vlcek, Chatelle, Iakovenko als Bulykin wijzen een overstap om verscheidene redenen van de hand.

Losada

De zo gemiste ex-Germinal Beerschot-middenvelder Hernan Losada (foto boven) lijkt de gedroomde man die met zijn kunstjes de Kielse Ratten weer op het rechte pad moet helpen, maar hoewel hij momenteel meer de bank verwarmt dan hem lief is, wil de kleine Argentijn toch liever in Brussel blijven.

"Wij willen Losada alleen als hij gemotiveerd is. Anders moet hij niet komen", zegt voorzitter Herman Kesters.

Rest nog de Braziliaanse aanvaller Kanu (foto onder) die als enige aangaf eventueel wel voor een half jaar naar het Kiel te willen verhuizen.