Brutale 'agenten' bestelen bejaarde dames

Print

Brutale 'agenten' bestelen bejaarde dames

De politie is op zoek naar de identiteit van valse agenten die oudere dames hebben bestolen in Beersel. De twee overvallen, in augustus, gebeurden op gelijkaardige wijze. Van één van de daders kon een robotfoto worden geconstrueerd.

Op woensdag 13 augustus 2008 om 11u16 werd een diefstal gewapenderhand gepleegd in een woning aan de Landhuizenweg in Beersel. Het bejaarde slachtoffer was boodschappen gaan doen.

Kort na haar thuiskomst belde een man aan die zich voorstelde als politieagent. Hij beweerde in het bezit te zijn van uit de woning gestolen voorwerpen.

Brutaal

De verdachte toonde een grijze kaart met diagonaal een rode streep met daarop de vermelding “police”. Het slachtoffer vertrouwde de zaak niet, maar de onbekende probeerde haar te overtuigen om hem binnen te laten. Plotseling verscheen een tweede persoon in burger. Hij toonde een draagtas waarin zogezegd de gestolen voorwerpen zaten en trok handschoenen aan, waarna de twee de woning binnenstormden.

Het slachtoffer werd in de woonkamer gesleurd en er werd een vloeistof in haar ogen gespoten. Terwijl één van de daders het slachtoffer stevig tegen de grond drukte, knipte de tweede dader met een kleine tang zeer waardevolle ringen van haar vingers. Bij hun vlucht namen ze ook de handtas (Delvaux) van het slachtoffer mee.

Politiekaart

Op donderdag 21 augustus 2008 omstreeks 12.30 u pleegden twee valse politieagenten een diefstal in een woning in Linkebeek. Het slachtoffer had eveneens inkopen gedaan in hetzelfde warenhuis. Kort na haar thuiskomst kreeg zij bezoek van twee valse politieagenten. Onder voorwendsel van een onderzoek en op vertoon van een valse politiekaart kregen zij toegang tot de woning.

Zij toonden het slachtoffer twee voorwerpen die zij even voordien stiekem hadden weggenomen. In de woning ontvreemdden zij geld en een ring. Uit beelden van de bewakingscamera’s van de Delhaize in Beersel blijkt dat de slachtoffers meer dan waarschijnlijk van daaruit werden gevolgd.

Peugeot 405

Telkens kwamen de daders ter plaatse met een 4-deurs Peugeot 405, met vermoedelijk een vreemde nummerplaat (Frans of Nederlands). Zij plaatsten zich zodanig dat zij een duidelijk zicht hadden op het voertuig van de slachtoffers. Wanneer die de parking verlieten, werden zij door de daders gevolgd.

Een van de mannnen is 1,80 meter en tussen 40 en 50 jaar oud. Hij heeft een zware lichaamsbouw, lichtblauwe ogen en droeg een baseball pet. Meent u de dader(s) te kennen, aarzel dan niet contact op te nemen met de onderzoekers via het gratis nummer 0800/91.119.