Wii ligt daar onder de kerstboom?

Print

Wii ligt daar onder de kerstboom?

Uw krant geeft deze week elke dag een Nintendo Wii-spelconsole weg, met voorsprong het populairste cadeau van de Sint of de kerstman dit jaar. Het populaire hebbeding veroverde zoveel harten dat ’ Wiiën’ volgens het taalgenootschap Onze Taal zelfs een van de tien woorden van 2008 is. Wat maakt het toestel zo bijzonder?

Op veilingssite Kapaza.be is de Wii het meest gevraagde voorwerp, en een rondvraag bij 80 kinderen leerde ons hetzelfde: de Wii is momenteel speelgoed numero uno.

Losgeld

Een jongetje in China zette zelfs zijn eigen ontvoering in scène. Met het losgeld wilde de kleine een Wii kopen.

Zo ver is het hier nog niet gekomen. Toch is in steeds meer Belgische huiskamers de console ingeplugd op het tv-toestel.

Racespelletjes

Zo ook bij het gezin Hendrickx uit Kapellen. “Op 26 oktober hebben we een Wii gekocht met geld dat we voor onze verjaardag hadden gekregen”, vertelt zoon Lukas (9).

Samen met tweelingbroer Jasper speelt hij graag racespelletjes als Mario Kart, of haalt hij een bowlingzaal in huis met Wii Sports. “En we zijn daar veel beter in dan mama of papa”, glundert Lukas. Mama Hilde beaamt dat. “Ik neem wel eens zo’n stuurtje vast, maar ik bots overal tegen.”

Jan MARTYNOWSKI