Hond redt gewonde soortgenoot op snelweg (+ video)

Print
Hond redt gewonde soortgenoot op snelweg (  video)

Hond redt gewonde soortgenoot op snelweg (+ video)

In Zuid-Amerika is een ontroerende video opgedoken van een hond die op een drukke snelweg een andere hond het leven probeert te redden.

De eerste hond wordt aangereden op een drukke weg in Chili. Het dier wordt meerdere keren geraakt door het langsrazende verkeer. Een hond ziet zijn zwaar gewonde soortgenoot liggen en rent met gevaar voor eigen leven de weg op om het dier met zijn bek weg te slepen.

Een jaar geleden doken er een soortgelijke foto’s op van een boerenzwaluw die een platgereden soortgenoot van het wegdek probeerde te slepen. Vogelkenners zeiden toen dat het een puur instinctieve reactie was, niet zozeer een onbaatzuchtige heldendaad. Ze waarschuwden om dieren niet té Disney-achtig te bekijken.

Sterke band

Dierengedragstherapeut Dany Grosemans denkt dat het bij deze hond niet puur om een instinctieve daad gaat. “Ik ben er zeker van dat deze twee honden elkaar kennen en een sterke band hebben. Bij een onbekende hond zou hij het niet doen. De ‘reddingshond’ beseft niet dat hij zelf gevaar loopt, maar het is duidelijk dat hij zijn maatje weer bij hem wil.”

Bekijk de heldendaad van de Chileense hond via onderstaand YouTube-filmpje.