“Spartacus 150 miljoen duurder”

Hasselt - Lijst Dedecker hekelt opnieuw de meerkost voor het Spartacusplan (hoogwaardig busnetwerk in Limburg met drie sneltramlijnen).

“Voor de sneltramlijn Hasselt-Maastricht wil men afwijken van het historische tracé om Maastricht-stad aan te doen”, zegt LDD-parlementslid John Vrancken. “Dit houdt in dat men nieuwe bruggen over de Maas en verschillende kanalen moet bouwen en bestaande Nederlandse bruggen moet afbreken en heropbouwen, goed voor een meerkost van zo’n 150 miljoen euro. Het spreekt vanzelf dat Nederland deze meerkost volledig op Vlaanderen zal afschuiven.”

LDD heeft al meermaals gewaarschuwd “voor het financiële avontuur waarin de Vlaamse regering de belastingbetaler stort”. Vrancken: “Het vooropgestelde budget van 243 miljoen euro voor het volledige Spartacusproject - de drie sneltramlijnen samen dus - is onrealistisch want uit de budgetteringscijfers waarover ik beschik zal de eerste lijn Hasselt-Maastricht alleen al 221 miljoen euro kosten. Ik wil van Mobiliteitsminister Kathleen Van Brempt (sp.a) realistische cijfers, alle studiekosten - 50.000 euro tonogtoe - ten spijt. Ik ga ook vragen dat bepaalde van deze kosten gerecupereerd kunnen worden.”

YL

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio