Lommelaar bekent moord op grootmoeder

Lommelaar bekent moord op grootmoeder

Lommelaar bekent moord op grootmoeder

Maasmechelen - Lommelaar Tonny G. (37) heeft de moord op zijn grootmoeder Barbara Roussard (75) bekend. Met het geld dat hij in haar huis op de Lindenlaan in Eisden (Maasmechelen) vond, heeft hij onder meer zijn schulden betaald. De rol van zijn vriendin, een vrouw van vooraan in de 20, wordt verder onderzocht.

Het onderzoek moet nog uitwijzen of de levenspartner van Tonny G. al dan niet actief aan de moord heeft deelgenomen of dat zij enkel op de hoogte was van de feiten. De vrouw zit opgesloten in de gevangenis van Hasselt, Tonny G. in die van Lantin. Wellicht willen de speurders voorkomen dat ze op de een of andere manier met elkaar in contact komen en zo hun verklaringen op elkaar kunnen afstemmen.

Geadopteerd

Tonny G. is aangehouden op verdenking van oudermoord en - ondanks de diefstal - niet voor roofmoord. “Bloedverwanten kunnen stelen van elkaar maar kunnen daar niet strafrechtelijk voor worden vervolgd”, legt de Tongerse parketwoordvoerder Michel Zegers uit. “Dat kan wel via een burgerlijke rechtbank, bijvoorbeeld het vredegerecht. Volgens artikel 395 van het strafwetboek betekent oudermoord doodslag op vader of moeder of op een andere bloedverwante in opgaande lijn.”

Als kleinzoon komt Tonny G. daarvoor dus in aanmerking. Bovendien is hij wettelijk geadopteerd door Barbara Roussard. De vrouw had zes kinderen en was al 18 jaar weduwe. Tonny G. is een zoon van haar oudste dochter die bij een verkeersongeval om het leven kwam. Hij werd samen met de andere kinderen van Barbara Roussard in Eisden grootgebracht.

Raadkamer

Tonny G. en zijn vriendin verschijnen morgen voor de Tongerse raadkamer die zich dan buigt over hun verdere aanhouding. De vriendin zit opgesloten op verdenking voor roofmoord. Zij kan daar wel voor worden vervolgd, omdat zij geen bloedverwante is van Barbara Roussard. Zij wordt verdacht van diefstal met de verzwarende omstandigheid moord. De kwalificatie roofmoord kan na het onderzoek, als haar rol duidelijk is geworden, afgezwakt worden tot bijvoorbeeld medeplichtigheid aan diefstal.

Barbara Roussard, ook Lène genoemd, werd op 3 april door een andere kleinzoon dood aangetroffen in haar woning. Hij vond zijn grootmoeder op bed, gekleed, met haar handen op haar buik en en prop in de mond. De 75-jarige vrouw was gestikt.

Nancy VANDEBROEK

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio