Fietstunnel onder de Westerring

Genk - In het weekend van 13 december is de brug aan de Westerring over het Albertkanaal afgesloten voor alle verkeer. In dat weekend wordt een nieuwe fietstunnel onder de Westerring geschoven. Die moet zorgen voor een betere fietsverbinding met de Henri Fordlaan. In maart volgen vergelijkbare werken voor een tweede tunnel.

Volgens Jo Lieben, woordvoerder van Wegen en Verkeer, gaat het om erg ingrijpende werken. Om de tunnel te kunnen plaatsen, moeten eerst graafwerken worden uitgevoerd onder het wegdek. Dat gebeurt onder de Westerring in de nabijheid van het kruispunt.

“Als dat klaar is, kan de tunnel er worden ingeschoven. Normaal gezien moet die klus in een weekend geklaard kunnen worden. De werken gaan van start op vrijdag 12 december om 17 uur en zullen worden afgerond maandagochtend om 6 uur.” Voor het verkeer is er een omleiding via de Zuiderring, de Oosterring en de Henri Fordlaan. Een tweede fietsverbindingstunnel wordt aangelegd onder de Henri Fordlaan, in de nabijheid van het kruispunt. Die werken zijn gepland voor maart volgend jaar. De kostprijs voor het aanleggen van beide tunnels wordt geraamd op twee miljoen euro.

CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio