“Zoete lekkernijen”

“Zoete lekkernijen”

“Zoete lekkernijen”

Bocholt - Veertien jaar lang was Diane Triki verzorgende bij vzw Lindelheide van de MS-kliniek. Maar toen ze een Leonidaswinkel kon uitbouwen, liet ze die kans niet schieten.
“We proberen de winkel naar landelijke stijl uit te bouwen. ’t Pleintje is een buurtwinkeltje waar je naast pralines ook andere lekkernijen vindt.”

Bij Lindelheide en de ADL-dienst zagen ze Diane (38) niet graag vertrekken. “Maar 14 jaar werken in een systeem met wisselende shifts, dat gaat wegen op het gezinsleven en op je lichaam. Toen ik hier deze winkel kon uitbouwen, heb ik niet getwijfeld. In deze uitdaging leg ik heel mijn creativiteit.”

Diane woont in Kaulille, is gehuwd en heeft één dochter. Ze is afkomstig van Sint-Huibrechts-Lille. “Ik had nog nooit een weegschaal of kassa bediend. Maar de reacties van de klanten zijn positief.”

In de confiserie staan vooral de bekende Leonidas-pralines ruim uitgestald in de toonbank. “Smaken kan je niet overbrengen zonder ze zelf te proeven. Proeven is een must. Ook de klant mag, wat hij niet kent en wil meenemen, eerst proeven”, stelt Diane Triki. Je kan er ook terecht voor jenevers, advocaat, confituur, peperkoek, en allerhande suikervrije producten. Geschenkmanden zijn door de klant zelf samen te stellen. “En de ambachtelijke koffie van de Gulden Tas wordt erg gewaardeerd door de rustoordbewoners. Ook de winterkoffie is een nieuwigheid.”

RDr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio