Bosmuseum verwacht 200.000ste bezoeker

Tessenderlo - 2009 wordt een feestelijk jaar voor het Bosmuseum: in oktober vindt de 1.000ste activiteit plaats (een paddenstoelenwandeling) en dezelfde maand wordt ook de 200.000ste bezoeker van het Bosmuseum verwacht.
Bovendien is het museum ook jarig, want het werd 30 jaar geleden opgericht.

Omdat de VVV in 1979 een nieuw cafetaria in Gerhagen had gebouwd, kwam het oude cafeetje, een houten gebouw, vrij. Werkgroep Ecologie Tessenderlo (WET), die instaat voor het beheer van het Bosmuseum, kocht dit houten gebouw toen aan. Dat betekende de start van het Bosmuseum. In 1989 werd de eerst steen gelegd van een stenen gebouw. De laatste fase hiervan werd in 2004 ingehuldigd. Het Bosmuseum werd ook een provinciaal bezoekerscentrum. “In het Bosmuseum kan je terecht voor de permanente tentoonstelling ‘Van ei tot ei’.
Daarnaast zijn er voortdurend gelegenheidstentoonstellingen”, zegt secretaris Herman Vermeulen. “Zo kan je vanaf 1 februari de interessante tentoonstelling ‘Elf landschappen in Limburg’ komen bekijken. Het is een fototentoonstelling over de natuur en het landschap van Limburg.”
Het Bosmuseum organiseert ook geleide bezoeken en geleide wandelingen voor scholen en groepen.

IP
Meer info op www.wet.gerhagen.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio