Gasten van De Meander nodigen buurtbewoners uit

Gasten van De Meander nodigen buurtbewoners uit

Gasten van De Meander nodigen buurtbewoners uit

Dilsen-Stokkem - Gisteren was het de Internationale dag voor mensen met een handicap. Onder het thema Waardigheid en Rechtvaardigheid hadden in tal van Limburgse instellingen activiteiten plaats. In Stokkem nodigden 13 bewoners van De Meander buurtbewoners uit om samen te tafelen.

“De 13 bewoners van De Meander die in het centrum van Stokkem wonen, in Huis De Korver, leven tussen de mensen die geen handicap hebben”, zegt directeur Luc Lemkens van De Meander. “Elke dag vragen zij begrip van de inwoners voor hun beperkte mogelijkheden, maar ze willen er op deze Internationale Dag voor Mensen met een Handicap ook dankbaarheid voor teruggeven. Daarom nodigen deze bewoners hun medeburgers uit voor een feestmaaltijd in hun huis in Stokkem.”

Kiezen
“We hebben zelf mogen kiezen wie we uitnodigden”, zegt Jacky Sciascia (41). “Ik heb Ronny Vankevelaer gevraagd voor de feestmaaltijd. Ik kom elke donderdag bij hem op café.” Jacky’s studiogenoot Marc Clermont heeft Ilona Engelen aan de feestdis gevraagd. “Samen tafelen met een lekker glaasje wijn in gezelschap van een persoon met een handicap moet kunnen”, zegt Ilona. “Het geeft hen de kans te laten zien dat ze ook in staat zijn om de perfecte gastheer te spelen. En het geeft ons de mogelijkheid te ervaren dat binnen een huis waar 13 mensen van De Meander leven, zich ook het gewone zelfstandige leven afspeelt.”

Kalkoenrollade
Hans Van Elsen (34) is trots dat hij Mieke Op ‘t Eyndt mag uitnodigen voor de maaltijd. “Mieke dirigeert het koor in rustoord ‘t Kempken, en ik ben begaan met muziek, vandaar onze band”, aldus Hans. “De genodigden mogen vandaag komen eten in onze eigen studio. Plezant, want zo vaak krijgen we geen gasten over de vloer.”

Rolf Rutten (36) heeft directeur Marc Mommen van de basisschool in Stokkem uitgenodigd. “Ik werk elke dag in de basisschool, en zorg voor karweitjes en koffie”, zegt Rolf. “Vandaag ontvang ik mijn directeur eens met een glaasje rosé, parmahesp met meloen als voorgerecht, kalkoenrollade als hoofdschotel en een chocomousse als dessert.”

Mark DREESEN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio