42 verwaarloosde honden weggehaald bij Riemstenaar

42 verwaarloosde honden weggehaald bij Riemstenaar

42 verwaarloosde honden weggehaald bij Riemstenaar

Riemst - De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst en het Federaal Agentschap voor Dierenwelzijn hebben opnieuw een illegale hondenkennel opgerold, dit keer in Riemst.
p>Het was een koper van een jonge puppy die na zijn bezoek aan de boerderij van de kweker de dieronwaardige huisvesting meldde bij de politie. Met een huiszoekingsbevel werd woensdag de kennel doorzocht. 41 honden werden in beslag genomen en een volwassen zwaar zieke bouvier kreeg ter plaatse een spuitje om in te slapen.

Tegen de illegale kweker uit Eikendalstraat in Riemst was al vaker klacht ingediend, maar hij bedreigde telkens de medewerkers van de dierenbescherming als die zich aanboden voor een controle. De man beschikte niet over geldige vergunningen voor het houden van honden.

Gisternamiddag trokken de inspecteurs van het Federaal Agentschap voor Dierenwelzijn samen met de lokale politie met een huiszoekingsbevel naar de illegale kweker. “De eigenaar beweerde zelf dat het om 25 honden ging, maar uiteindelijk hebben we er 51 geteld. Het gaat weer om een zwartkweker die zich had toegelegd op het kweken van labradors, bouviers en Jack Russels”, zegt Philip Zurinckx, voorzitter van het Truiense dierenasiel.

10 honden mocht hij onder opgelegde voorwaarden houden en 42 werden aangeslagen. 23 kregen opvang in het dierenasiel van Sint-Truiden, waaronder 14 pups van 8 weken oud en 9 volwassen honden. “De pups zullen zeker nog een paar weken in het asiel moeten blijven, want sommige waren erg ondervoed. De 18 overige honden zijn naar het dierenasiel in Hulshout gebracht.”

JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio