Uitbater Wilhelm Tell koopt camping De Plas voor 1,3 miljoen

Houthalen-Helchteren - Camping Binnenvaart, het kampeerterrein aan De Plas op domein Kelchterhoef in Houthalen, is gisteren tijdens een openbare verkoop verkocht voor 1,3 miljoen euro.
Koper was Lode Nulmans, uitbater van de campings Wilhelm Tell in Opglabbeek en Zavelbos in Maaseik.

Camping Binnenvaart was eigendom van Toerisme Vlaanderen, maar werd via een erfpachtovereenkomst uitgebaat door de gemeente Houthalen-Helchteren, via de vzw VAP Kelchterhoef. Nadat de gemeente had aangegeven de camping niet meer te willen uitbaten, besloot Toerisme Vlaanderen het terrein te verkopen.

De startprijs tijdens de eenmalige openbare verkoop van gisteren was 685.000 euro. Langzaamaan werd de prijs opgedreven. Daarvoor zorgden afwisselende boden van de uiteindelijke koper en iemand die anoniem wenste te blijven. Die bieder haakte uiteindelijk af toen de prijs opgelopen was tot 1,3 miljoen euro. Zeker gezien de zwakke positie van de verkoper – de camping moest gisteren van de hand gedaan worden – was dat een onverhoopt hoog bedrag.

Vaste plaatsen
“We hadden gedacht de camping iets goedkoper te kunnen krijgen”, geeft koper Lode Nulmans toe. “Maar voor ons, vanuit de sector, was het belangrijk dat het terrein zeker in Limburgse handen zou blijven. We geloven echt in het potentieel van het prachtige domein.” Voor de 1,3 miljoen euro ontvangt hij een terrein van ongeveer 11,5 hectare. Volgens de verkoopsvoorwaarden moet het terrein minstens tot 2020 een camping blijven. De 99 huidige campinggasten met een vaste plaats zullen hun plaats mogen behouden tot eind volgend jaar. “Maar we willen hen ook op langere termijn bij ons houden”, zegt Nulmans. “We streven naar een mix van een toeristische camping met vaste jaarplaatsen.”

Investeringen
De nieuwe eigenaar beseft dat er veel investeringen nodig zijn op het terrein. “We zullen daarvoor eerst een rondvraag houden bij de vaste campinggasten. We schatten dat de opwaardering van het domein zo’n zes jaar in beslag zal nemen. De jaarprijs zal wel wat stijgen, maar wij zullen wel de volle twaalf maanden open zijn. We denken er ook aan alle campinggasten gratis toegang te verlenen tot het waterparadijs van Wilhelm Tell.”

Peter COSTERMANS

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio