Sneeuwpret in Hoog-België tot na dit weekend - Poll

Print
Sneeuwpret in Hoog-België tot na dit weekend - Poll

Sneeuwpret in Hoog-België tot na dit weekend - Poll

Wie niet tot de wintervakantie kan wachten om de ski’s aan te binden, kan de komende in Hoog-België terecht. Zeven skistations zijn al open.

Ondanks een lichte opwarming en mogelijke regen, is het de verwachting dat de sneeuwlaag tot na het weekend voldoende dik blijft om wintersport mogelijk te maken.

40 cm

Dinsdag en woensdag heeft het intensief gesneeuwd in het zuiden van het land. Op diverse plaatsen ligt tot veertig centimeter sneeuw van uitstekende kwaliteit.De pistes van Baraque Michel, in Malmédy, Büllingen, Elsenborn en Bütgenbach zijn open, net als de langlaufpistes aan Signal de Botrange.

Regen

In Antwerpen viel er nog niks, maar vandaag wordt wel wat winterse neerslag verwacht. “Mogelijk valt de neerslag aanvankelijk onder de vorm van sneeuw of smeltende sneeuw, maar in de loop van de namiddag wordt het geleidelijk zachter en gaat de neerslag over in regen”, zegt de weerman.

Info over skipistes op 080/22.74.74 (Oostkantons), 084/41.19.82 (Ardennen) of 04/232.65.65 (provincie Luik). Meer info ook op www.cantonsdelest.be