Swingend Standard plaatst zich voor volgende ronde UEFA Cup

Print

Swingend Standard plaatst zich voor volgende ronde UEFA Cup

Landskampioen Standard heeft zich via een klinkende 3-0 overwinning tegen het Italiaanse Sampdoria weten te plaatsen voor de 1/16de finales van de UEFA Cup. Het is voor het eerst in 26 jaar dat de club uit Luik Europees weet te overwinteren.

Standard begon meteen vinnig aan de partij, met een reuzenkans voor Milan Jovanovic na amper tien minuten spelen. De gegeerde spits schoot echter over het doel.

In de 18de minuut probeerde diezelfde Jovanovic een strapschop te versieren door snel tegen de grasmat te gaan na een licht duwtje in de zestien meter. Scheidsrechter Capron trapte er niet in en liet doorspelen. Ook een tweede betwistbare fase leidde niet tot een strafschop voor de thuisploeg.

Even later kreeg Standard toch loon naar werken: Jovanovic zette voor, Igor De Camargo knikte het leer onhoudbaar binnen: 1-0.
Overklast

Standard kwam op stoom en overklaste Sampdoria. Even voorbij het halfuur kon Onyewu de score verdubbelen na een hoekschop van Defour: 2-0.

Tien minuten later werd Jovanovic diep gestuurd. Vanuit een vrij scherpe hoek maakte hij Sampdoria nog voor de rust af: 3-0 en Sclessin in vuur en vlam.

Cassano

In de tweede helft bracht Sampdoria-coach Mazzarri enkele verse krachten in, waaronder Cassano, die rust kreeg omwille van de belangrijke degradatiematch die Sampdoria dit weekend speelt.

Veel zoden brachten de wissels echter niet aan de dijk. Het was integendeel Standard dat nog dicht bij een vierde doelpunt kwam. Noch Jovanovic, noch Mbokani konden de reuzenkansen echter afwerken.

9 op 9

Standard behaalt met deze zege een knappe 9 op 9 en stoot door naar de volgende ronde van de UEFA Cup, ongeacht het resultaat dat op 18 december in en tegen Stuttgart geboekt wordt.

Scheidsrechter: Capron (Fra)
STANDARD: Espinoza (84' Devriendt), Marcos, Onyewu, Sarr, Dante, Goreux, Defour, Witsel, De Camargo (73' Nicaise), Jovanovic (89' Mangala), Mbokani.
SAMPDORIA: Castellazzi, Bottinelli, Lucchini, Campagnaro (55' Gastaldello), Stankevicius (66' Pieri), Delvecchio, Dessena, Franceschini, Ziegler, Fornaroli (55' Cassano), Bonazzoli.
Doelpunten: 23' De Camargo 1-0, 34' Onyewu 2-0, 42' Jovanovic 3-0.
Gele kaarten: Goreux, Lucchini, Franceschini, Dante, Mbokani, Delvecchio.
Rode kaarten: Geen.