Pastorie Wintershoven verkocht aan PWA

Print
Kortessem - Meerderheid tegen oppositie is de verkoop van de pastorie van Wintershoven aan het Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap goedgekeurd. De verkoopprijs werd op basis van het schattingsverslag vastgelegd op 172.000 euro.

Sinds enkele jaren huurde het PWA het gebouw van de gemeente voor 750 euro per maand. De oppositie was niet gelukkig met de verkoop.

Raadslid Camille Cuyx CD&V: “Wij denken dat de verkoop onwettelijk is. Er had een publieke bekendmaking en een openbare verkoop moeten plaatsvinden. Het is ook spijtig dat de gemeente andermaal een openbaar gebouw verkoopt aan een privé-instelling. Dat is een verarming van ons patrimonium. De verkoopprijs is ook te laag geschat. Het gebouw is geschikt om er het archief van het rijke religieuze Wintershovense verleden in onder te brengen.”

Volgens raadslid Guido Nijs (open VLD), ook voorzitter van het PWA, is de verkoop wel wettelijk. “Gezien de toestand van het gebouw, zonder isolatie en met enkele beglazing, is de verkoopprijs correct.”
Opmerkelijk was dat de meerderheid zich akkoord verklaarde met het voorstel van oppositieraadslid Luc Dullaers (democratie 2000) om aan de Lijn te vragen een nieuwe busverbinding tussen Kortessem en Genk te realiseren. Luc Dullaers: “Er zijn goede busverbindingen met Tongeren, Hasselt en Borgloon, maar naar Genk is een Kortessemnaar veel te lang onderweg. Hij moet nu eerst met de bus naar Hasselt.”

FrCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio