Assemblageafdeling Ford Genk wordt maand stilgelegd

Print
Assemblageafdeling Ford Genk wordt maand stilgelegd

Assemblageafdeling Ford Genk wordt maand stilgelegd

Genk - De assemblageafdeling van de Genkse Ford-fabriek zal tussen 12 december en 9 januari worden stilgelegd. De dagproductie zal verlaagd worden van 1.290 naar 1.050 auto's per dag. 5.000 arbeiders moeten noodgedwongen thuisblijven en zullen het moeten stellen met een werkloosheidsvergoeding.

Als reden voor het stilleggen van de assemblageafdeling en het verminderen van de productie wordt de huidige economische toestand genoemd, die een negatieve invloed heeft op de verkoop van auto's.

Tussen 12 december en 9 januari zullen er daarom geen wagens geassembleerd worden bij Ford Genk. Andere afdelingen, zoals de persafdeling bijvoorbeeld, zullen blijven draaien omdat die afdelingen ook onderdelen produceren die naar andere Ford-vestigingen vervoerd worden. Toch zullen ook die afdelingen de komende maanden met een tijdelijke werkloosheid te kampen krijgen.

Intussen vrezen 1.200 tijdelijke werknemers voor hun job; hun contract loopt op het einde van het jaar namelijk af. 200 van hen zouden alvast kunnen rekenen op een vast contract.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio