Genkenaar terroriseerde docent die zijn vriendin buisde

Print
Genk - Een 45-jarige Genkenaar ontloopt voorlopig een zware straf nadat hij gedurende twee maanden een docent van de Provinciale Hogeschool Limburg uit Tongeren het leven zuur had gemaakt. De Genkenaar wilde wraak nemen op de man omdat hij vond dat zijn vriendin onterecht gebuisd was voor diens vak.

Zo moest de docent uit Tongeren met lede ogen aanzien hoe zijn wagen en woning telkens weer te koop werden aangeboden via plaatselijke bladen en het internet. Bijgevolg moest de docent in de periode oktober 2006 tot december 2006 meermaals kandidaat-kopers afschepen.

Voorts belde de boze Genkenaar de docent 's nachts meermaals uit zijn bed, verfde hij het scheldwoord "LUL" op diens voordeur en spoot hij de woorden 'Gratis seks' op een affichebord, met daaronder het telefoonnummer van de nietsvermoedende Tongenaar.

Over de schreef

Voor de rechtbank drukte de Genkenaar zijn spijt uit en beaamde hij dat hij met zijn wraakacties serieus over de schreef ging. De rechter verleende de man opschorting van straf gedurende drie jaar, omdat hij de docent eerder al vergoed had voor de aangebrachte schade.

Bovendien kreeg zijn vriendin van een andere rechter gelijk dat ze onterecht gebuisd werd voor het vak Grafische Vormgeving. De vrouw staakte intussen haar studie aan de Provinciale Hogeschool Limburg en volgt nu avondonderwijs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio