Life

Lagerfeld maakt film ter ere van Gabrielle Chanel

Print
Lagerfeld maakt film ter ere van Gabrielle Chanel

Lagerfeld maakt film ter ere van Gabrielle Chanel

Ontwerper Karl Lagerfeld produceerde special voor de 125ste verjaardag van Gabrielle Chanel, de oprichtster van het bekende modemerk Chanel, een stomme film over haar leven. Samen met model Edita Vilkeviciute en de naaisters uit het Chanel atelier brengt de grootmeester hulde aan een nog grotere dame.

"Mensen zijn vandaag terug toe aan een stomme film. Ze spenderen uren aan het lezen van teksten en sms'jes. En ook stillevens zijn terug hip en trendy. Ikzelf kan uren spenderen aan het herbekijken van mijn favoriete stomme films", vertelde Lagerfeld tegen WWD.

Gabrielle Chanel werd geboren op 19 augustus 1883 in Saumur. Op haar 38ste kende ze haar eerste grote modesuccessen. Ze trok de dames uit de ongemakkelijke bustiers en plooirokken en kleedde hen in elegante broekpakken, truien en draagbare hoedjes.

"Elegant zijn is geen kwestie van een nieuwe jurk aantrekken. Je bent elegant omdat je elegant bent", reageerde Chanel ooit toen een criticus haar verweet vrouwen te beroven van hun elegantie.

De tien minuten durende film is woensdagavond te zien in het Le Ranelagh theater in Parijs, waar Lagerfeld zijn ready-to-wear collectie voor de herfst 2009 zal tonen.

Niet te missen