Proces Osman C.: "Ik kan niet meer over deze feiten spreken"

Print
Proces Osman C.: "Ik kan niet meer over deze feiten spreken"

Proces Osman C.: Ik kan niet meer over deze feiten spreken

Het assisenproces tegen Osman C. in Gent is maandagmiddag tijdelijk geschorst omdat de beschuldigde had geweigerd om nog te antwoorden tijdens zijn verhoor. "Ik heb over deze feiten niets meer te vertellen", zei de Turkse man die terecht staat voor vier moorden en twee moordpogingen.

Osman C. vermoordde in 2004 zijn vrouw, zijn zus, zijn ex-vriendin en de moeder van haar nieuwe partner. Hij schoot ook op de nieuwe partner van zijn ex en op de vermoedelijke minnaar van zijn vrouw. Zij overleefden de moordpoging.

Bewustzijn

"Ik heb nooit de intentie gehad om mijn vrouw en zus te doden", verklaarde Osman C. maandag voor de rechter. "Het was al veel te laat toen ik weer bij bewustzijn was. Blijkbaar had ik al de kogels afgevuurd."

"Ik heb geroepen tot ik geen stem meer had en heb staan springen als een basketbal. Erover spreken kan ik niet, zelfs het idee maakt mij al kapot. Ik kan het niet meer aan om verder over deze feiten te spreken", aldus de 38-jarige man.

Tot zeven keer herhaalde de man dat hij niets meer wilde vertellen over de feiten. Zijn advocaat vroeg daarom om de zitting tijdelijk te schorsen. Om 14.30u werd de zitting voortgezet.