Stakingen bij Vlaamse afdelingen van Smet Jet

Print
Stakingen bij Vlaamse afdelingen van Smet Jet

Stakingen bij Vlaamse afdelingen van Smet Jet

Bij het industriëel reinigingsbedrijf Smet Jet zijn maandag alle 70 personeelsleden van de drie Vlaamse afdelingen aan het staken gegaan. De vakbonden ACV en ABVV gaven maandagmorgen het startschot aan de hoofdzetel in Oevel bij Westerlo. Oorzaak van de ontevredenheid is de nieuwe cao.

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor het personeel uit de industriële reinigingssector zijn ondertussen al anderhalf jaar aan de gang.

Vergoedingen

De vakbonden ACV en ABVV hebben een eisenbundel met daarin negen concrete punten. Zo vinden de bonden bijvoorbeeld dat het personeel een vergoeding moet krijgen als het voor een poort van een klant moet wachten om het te kuisen.

Bovendien willen de vakbonden ook een correcte reistijdvergoeding, niet op basis van kilometers, maar op basis van reisduur.

ACV en ABVV hopen dat de gesprekken over hun eisen snel op gang komen.

Hele week

In België werken in totaal 120 mensen bij Smet Jet/Jet Inter. De andere twee Vlaamse afdelingen liggen in Oostende en Sint-Gillis-Waas. Het is niet duidelijk of er ook bij de Waalse vestigingen gestaakt wordt.

Verwacht wordt dat er de hele week in verschillende reinigingsbedrijven acties zullen komen. Zo volgt er vrijdag al een actie bij een industriëel schoonmaakbedrijf in Herentals.

Foto: Smet Jet