Sollied: "Alleen Anderlecht en Club hebben voetbalcutuur"

Print
 Sollied: "Alleen Anderlecht en Club hebben voetbalcutuur"

Sollied: Alleen Anderlecht en Club hebben voetbalcutuur

Nu Trond Sollied in Nederland trainer is, laat hij zich laatdunkend uit over de Belgische voetbalcultuur. "Veel jaloezie, defensieve cultuur", orakelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

De Noorse trainer heeft nochtans in België naam gemaakt, eerst als trainer van AA Gent en nadien bij Club Brugge. Na een avontuur in Griekenland is Sollied nu aan de slag bij de Friezen van Heerenveen. Vorige week nog stond hij bij Herenveen ter discussie.

Ineenkrimpen

"Als ik één glas bier drink, zijn dat er volgens de praatjes als snel vijf, een dag later tien. Jaloezie, ik heb te veel bereikt", zo citeert voetbalbelgië.be Sollied. "Het zit in de cultuur, zeker in Vlaanderen, dat veel Belgen een beetje ineenkrimpen als ze met je praten", stelt Sollied. Hij zegt verder dat "alleen Anderlecht en Club Brugge beschikken over een voetbalcultuur".

Exit Trond?

Heerenveen verloor twee speeldagen geleden nog met een vernederende 6-0 bij FC Twente, waarna Sollieds trainersbaan op de tocht stond. Afgelopen speeldag kon Heerenveen één puntje thuis houden dankzij een 2-2 tegen PSV.