Bert Anciaux overweegt uit partij te stappen

Print
Bert Anciaux overweegt uit partij te stappen

Bert Anciaux overweegt uit partij te stappen

Bert Anciaux overweegt nu ook openlijk om uit de VlaamsProgressieven te stappen. Dat schreef de man zondagnacht op zijn website. Maandag stuurde hij zijn kat naar het partijbestuur. De partij gooit hem niet buiten en stuurt een delegatie om nog eens te praten met Anciaux.

"Mijn boezemvriend Fouad Ahidar is uit de partij gestapt. Het zal wel niet de laatste zijn die vertrekt. Ook ikzelf denk eraan. Maar het afscheid valt me erg zwaar", aldus Anciaux.

"De partijraad koos voor de authentieke koers van een onafhankelijke partij. Zonder enige samenwerking, zonder de last van een kartelpartner. Het staat haaks op de richting die we jarenlang volgden. Het maakt mijn functioneren binnen deze partij erg moeilijk."

Gijzelen

"Ik blijf proberen om de partij terug warm te maken voor een groter sociaal en progressief verhaal. Indien ik binnen de volgende dagen daar geen positieve signalen voor ontvang, dan zal ik mijn beslissing over onze samenwerking bekend maken. Ik zal het niet nodeloos rekken. Ik wil mijn partij, noch mezelf gijzelen."

Broedermoord

"Vandaag is voor sommigen de tijd aangebroken om weg te gaan. Ik hoop dat we een vechtscheiding kunnen voorkomen. Wat we ooit meemaakten bij de Volksunie was verschrikkelijk. Met pek en veren bezaaid, werden we als verraders weggestuurd. Ik hoop dat het nooit meer tot zulk een broedermoord hoeft te komen. Dat het respect voor het gemeenschappelijk verleden, maar vooral nog voor de gemeenschappelijke overtuiging, een bloedvergiet kan voorkomen."

Bex, Ahidar en T'Sijen verlaten partij

Intussen kiezen steeds meer vooraanstaande leden het hazenpad. Fouad Ahidar, Koen T'Sijen, Bart Caron en Stijn Bex zijn zowat de bekendste namen die hebben aangekondigd geen toekomst meer te zien in een onafhankelijk VlaamsProgressieven. Ook Sabah Mahani en Annemie Elsen trekken de deur achter zich dicht.

Bex en Mahani zullen voorlopig als onafhankelijken deel uitmaken van de sp.a-Vl.Pro.-fractie in de Leuvense gemeenteraad.

De afvalligen willen nu een dialoog aangaan met de sp.a over een nieuwe progressieve samenwerking.

Lees hier het standpunt 'Zonder Anciaux is het gedaan met Vl.Pro'
Lees ook: Nelly Maes slikt ultimatum in
Lees ook: Na Fouad Ahidar ook Koen T'Sijen weg bij Vl.Pro
Lees ook: Bert Anciaux vraagt week bedenktijd
Lees ook: Nelly Maes voert druk bij Anciaux op: "Kies dan"