Burgerreporters in de leer bij professionele journalist

Print
Burgerreporters in de leer bij professionele journalist

Burgerreporters in de leer bij professionele journalist

Hasselt - Stadsreporters van HasseltLokaal.be en burgerreporters voor hbvl.be worden bijgestuurd en begeleid bij het schrijven en fotograferen; bij de beoefening van hun hobby dus. De vzw Stadsreporter en Concentra sloegen de handen in elkaar en organiseren daarom geregeld workshops en infosessies om hen daarbij te helpen.

Donderdagavond troffen ze elkaar in de lokalen van Concentra voor een intro voor burgerreporters. Coördinator Eef Coolen maakte duidelijk wat burgerjournalistiek is en hoe de burgerreporter zich best gedraagt. Het was voor de meesten een eerste ontmoeting met de journalistiek.

De samenkomst van de stadreporters en burgerjournalisten op vrijdagavond was gepland op de verdieping van de brasserie Augustina. Dat gaf een ander sfeertje. Als daarbij journaliste Caroline Vandenreyt – die de regiopagina’s in de krant verzorgt - ook komt praten over ‘Interviewtechnieken’ kan het niet meer stuk.

De workshop is leuk afgesloten met wat hapjes en –uiteraard- een volgend goed glas. Bent u ook gebeten door de journalistieke microbe en wilt u ook artikeltjes schrijven voor www.hasseltlokaal.be en/of www.hbvl.be ? ’t Is eenvoudig: meld je op informatie@hasseltlokaal.be of burgerjournalistiek@hbvl.be.

Bekijk de foto's in het artikel op HasseltLokaal.Auteur: Chretien Paesen

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio