“Op eigen krachten voortgaan is niet realistisch”

“Op eigen krachten voortgaan is niet realistisch”

“Op eigen krachten voortgaan is niet realistisch”

De Boechoutse se burgemeester Koen T’Sijen verlaat VlaamsProgressieven en neemt zijn volledige Boechoutse partijbestuur mee. “Ik wil meewerken aan een progressief project met sp.a. Op eigen krachten voortgaan, is niet realistisch.”

Het vertrek van Koen T’Sijen is geen totale verrassing. Vorige week al deden geruchten de ronde dat de Boechoutse burgemeester voor sp.a zou kiezen. “Maar ik word geen lid van die partij. Ik wil met hen samenwerken aan een progressief project. En of ik op termijn alsnog voor sp.a kies, zal onder meer van het succes van de samenwerking afhangen”, zegt Koen T’Sijen.

De burgemeester neemt meteen zijn hele Boechoutse fractie en een groot deel van de lokale partij mee in het avontuur. “We hebben daar veel over gepraat en iedereen binnen onze partijafdeling is het erover eens dat met een nieuwe partij starten, zoals sommige VlaamsProgressieven willen, geen optie is.”

Oproep

Voor de Boechoutse politiek verandert er weinig. T’Sijen blijft burgemeester. “Ik roep alle VlaamsProgressieven die geloven in een samenwerking op om mee te werken aan een project met sp.a. Het is de enige manier om op de politieke besluitvorming te kunnen wegen. Een nieuwe partij leidt alleen maar tot nog meer versnippering.”

Ondertussen heeft ook de ondervoorzitter van de VlaamsProgressieven, Brusselaar Fouad Ahidar, zijn partij verlaten. Ook hij wil met sp.a samenwerken.