Eerste vliegtuigen opgestegen in Bangkok

Print
Eerste vliegtuigen opgestegen in Bangkok

Eerste vliegtuigen opgestegen in Bangkok

Er is hoop voor de tienduizenden toeristen die al verschillende dagen vastzitten op de internationale luchthaven van de Thaise hoofdstad Bangkok. Veertig lege vliegtuigen, die sinds donderdag aan de grond stonden, zijn vertrokken naar andere luchthavens in het land. Vandaar zouden ze later toeristen naar huis kunnen brengen.

Ongeveer 88 vliegtuigen zijn geblokkeerd op de internationale luchthaven Suvarnabhumi. De bezetters hebben zondag de toestemming gegeven om 37 daarvan te deblokkeren.

Thailand zal de toestellen gebruiken voor de toeristen die al dagenlang vastzitten. Andere luchthavens in het land worden dan ook opengesteld voor internationale vluchten.

Kleine week

Toch zullen de toeristen, waaronder ook nog 330 Belgen, nog niet meteen naar huis kunnen. Zelfs al stopt de bezetting van de luchthaven van Bangkok, dan zal het waarschijnlijk nog bijna een week duren eer alle passagiers naar huis kunnen vertrekken.

De internationale luchthaven van Bangkok werd vorige dinsdag bestormd door leden van de oppositie. Ze eisen de terugtrekking van de regering.