Nelly Maes slikt ultimatum in

Print
Nelly Maes slikt ultimatum in

Nelly Maes slikt ultimatum in

Bert Anciaux kreeg tijdens het weekend een ultimatum van Nelly Maes. De voorzitter ad interim bij VlaamsProgessieven wilde vóór de bijeenkomst van het partijbestuur vandaag om 10.00 uur weten wat Anciaux doet: gaan of blijven. Vandaag komt Maes daarop terug en geeft ze Anciaux extra tijd.

Anciaux beantwoordde het ultimatum zondagmiddag tijdens ‘De 7de dag’ op de VRT-televisie met “Ik laat me niet het mes op de keel zetten”.

Hij meende nog een week nodig te hebben om een beslissing te nemen, en stelt dat het partijbestuur de bevoegdheid niet heeft om hem uit de partij te zetten.

Partijraad versus leden

Anciaux lijkt aan te sturen op een raadpleging van de partijleden van VlaamsProgressieven om de beslissing van de partijraad een eigen linksliberale koers te gaan varen alsnog ongedaan te maken.

Hij beklemtoonde zondag dat de partijraad vorige week met een meerderheid van 70 procent voor de eigen linksliberale koers van Geert Lambert koos, maar dat de partijleden nog maar een maand geleden met 75 procent kozen om naar de komende Vlaamse verkiezingen te gaan in kartel met sp.a.

Maandag stuurde Anciaux zijn kat naar het partijbestuur. De partij maakte vervolgens bekend hem (nog) niet buiten te gooien. Vl.Pro stuurt een delegatie om nog eens te praten met Anciaux

Lees hier het standpunt 'Zonder Anciaux is het gedaan met Vl.Pro'
Lees ook: Bert Anciaux: "Geen vechtscheiding met pek en veren"
Lees ook: Na Fouad Ahidar ook Koen T'Sijen weg bij Vl.Pro
Lees ook: Bert Anciaux vraagt week bedenktijd
Lees ook: Nelly Maes voert druk bij Anciaux op: "Kies dan"