"Vechten om bagage in te checken"

Print
"Vechten om bagage in te checken"

Vechten om bagage in te checken

Ruim veertig uur lang waren Frank Boschman en zijn klanten onderweg naar huis na hun trip door Thailand. Ze brachten de nacht door in gangen van de luchthaven en in tentjes buiten. “De chaos was bij momenten compleet. Tot en met vechtpartijen om de bagage in te checken”, doet hij het relaas.

“Dinsdagavond zijn we gestrand op de luchthaven van Bangkok. We konden er toen nog om lachen. Iedereen ging ervan uit dat het de volgende dag zou opgelost raken."

"Op onze handbagage brachten we de nacht door, tot ze zo’n 18 uur later de luchthaven begonnen te evacueren. We zijn dan op zoek gegaan naar een hotel voor de volgende dagen”, vertelt Frank Boschman (links bovenaan) van tuinmeubelfabrikant Royal Botania, die met een groep van zo’n veertig mensen op reis was.

Chaos

“Op het kantoor van Thai Airways konden ze ons niet helpen. Toen we hoorden dat er wel werd gevlogen vanuit de militaire luchthaven van U-Tapao, een drie uur rijden van Bangkok, zijn we op eigen houtje naar daar gereden.“

De chaos die ze er aantroffen was ongezien. “In een luchthaven zo groot als die van Deurne, zaten we met minstens duizend mensen op elkaar gepakt in de vertrekhal. Na lang wachten heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik achter de balie van Thai Airways op zoek gegaan naar een verantwoordelijke."

Vechtpartijen

"Pas toen ik zei dat ik zou blijven zitten tot hij het oploste, kwam er schot in de zaak. Blijkbaar krijg je er alleen iets voor elkaar als je je laat horen."

"Toen we 18 uur later onze bagage wilden inchecken, was dat een kluwen met vechtpartijen tussen radeloze passagiers. Twee mensen vielen in die drukte flauw. Maar we zijn er heelhuids uitgekomen. Het is een ervaring die we nooit zullen vergeten."

KVHo